Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Reiseråd

Hvor mye skal jeg gi i tips i Thailand?

Thailand har i utgangspunktet ikke en tipskultur men dette har imidlertid blitt mer vanlig de siste årene etterhvert som turismen har økt. Det er imidlertid den dag i dag helt akseptabelt å ikke gi tips i det hele tatt dersom man ikke er på typiske turiststeder.

Faktisk er det fortsatt slik at enkelte plasser kan man fortsatt oppleve at servitøren kommer løpende etter deg fordi du har glemt vekslepengene. Dette begynner imidlertid å bli mer sjeldent og den vestlige tipskulturen gjør større og større inntog, spesielt på turiststedene.

Thailand tiltrekker seg mange turister på lavbudsjett

Thailand er et svært billig land med lave lønninger og lave levekostnader. Hvis vi ser bort i fra Phuket, Bangkok og enkelte øyer så er Thailand forøvrig en destinasjon for turister og utenlandske fastboende som lever på relativt lavt budsjett, noe som gjenspeiles i tips som gis.

På typiske turiststeder, med barer og restauranter av en mer vestlig karakter og standard, er det dog blitt vanlig å tipse og de ansatte forventer i stor grad også å bli tipset. Dette gjelder ikke minst på såkalte "beer bars" og "go- go" barer på spesifikke steder i Pattaya og Phuket og Bangkok. Her er det ansatt egne damer og såkalte ladyboys (egentlig prostituerte som kan "kjøpes" fri fra baren) hvor lønnen i all hovedsak er basert på tips og provisjon på drinker det forventes at gjestene skal spandere på dem. Her gjelder det nesten egne regler og er ikke representativt for Thailand forøvrig.

Les mer …

Copyrighted content. All Rights Reserved.