Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan tjene penger hjemmefra?

Hvordan kan jeg tjene penger ved å jobbe hjemmefra, enten som eneste inntekt eller som en biinntekt?

Mange drømmer om å bli uavhengig fra arbeidsgiver og ønsker å jobbe hjemmefra. Dersom du lykkes med å skaffe deg en god inntekt ved å jobbe hjemmefra, gjerne online, så har du oppnådd noe mange drømmer om men få tør satse på. Når vi skriver "å jobbe hjemmefra" i denne artikkelen så tenker vi ikke på det å ha anledning til å ha hjemmekontor mens du fortsatt jobber for en arbeidsgiver. En løsning som nok likevel vil være den beste og mest oppnåelige for folk flest.

Fordeler med å jobbe hjemmefra:

 • Du er din egen sjef.
 • Du kan stort sett jobbe når du vil.
 • Du slipper transportkostnader til og fra jobb.
 • Du velger selv hva du vil jobbe med og hvilken type oppdrag vil ta.
 • Du kan i mange tilfeller ta med deg jobben på ferie/ reise. Spesielt dersom du jobber online.

Ulemper med å jobbe hjemmefra:

 • Du er selv ansvarlig for å tjene tilstrekkelig med penger.
 • Du kan gå glipp av pensjonsordninger og andre fordeler man ofte får i et arbeidsforhold.
 • Det er ofte lite sosialt.
 • Det er lett å utsette oppgaver da ingen står over deg.
 • Du føler aldri at du har helt fri da skillet mellom jobb og fritid blir mindre.
 • Det kan være vanskelig å få være i fred fra familie mens du jobber.

Noen forslag til å tjene penger hjemmefra:

 • Programmering. Dersom du kan programmere er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan gjøre. Du kan for eksempel lage "apper" til mobiltelefoner, småprogrammer til pc, skrive script for oppdragsgivere og mye mer.
 • Lag din egen nettside. Det er mye enklere enn du tror. Når du først har begynt å få en del besøk på nettsiden er det mange måter å tjene penger på. Dersom du lager din egen nettbutikk så sier det seg selv at det er produktene eller tjenestene du selger på nettsiden som er din inntektskilde. Dersom du ikke selger noe på nettsiden så er den vanligste måten å tjene penger på å skaffe seg reklameinntekter. Selskaper som Google Adsense og Tradedoubler er to stor av mange aktører du kan samarbeide med i denne sammenheng.
 • Ta en jobb som moderator på internett. Dette kan være alt i fra å moderere kommentarfelt til å lese korrektur på reklametekster og lignende. Dette er en ideell jobb for deg som er digital nomade og gjerne befinner deg i andre tidssoner da kommentarfelt trenger moderering døgnet rundt.
 • Lag din egen blogg. Du kan velge den enkleste løsningen å tilknytte deg en tilbyder som blogg.no for å komme i gang nærmest umiddelbart. Dersom du vil beholde en større andel av reklameinntektene selv så lager du din egen blogg på din egen nettside. Bloggere får ofte ekstra betalt for å omtale diverse produkter og får gjerne beholde produktet i tilegg. Husk i så fall å opptre korrekt i forhold til markedsføringsloven og skattebetalingsloven.
 • Start din egen Youtube kanal. Det er ingen grenser for hvilket tema du kan ha på en Youtube kanal. Det vanligste er en vlog, med andre ord en blogg i videoformat. Ellers er det bare å velge et tema som interesserer deg. På Youtube kan du tilknytte din kanal til Adsense og få en andel av reklameinntektene som din kanal genererer. Produktomtale og lignende er en fin måte å maksimere dine Youtube inntekter på.
 • Selg ting på Finn.no, qxl, ebay eller lignende. Det har også den siste tiden blitt veldig populært med kjøp og salg grupper på Facebook. Det vesentlige er å kjøpe ting billig og selge dem til en vesentlig høyere pris for å få fortjeneste. Du kan for eksempel kjøpe billige småting fra Aliexpress.com og selge dem for det mangedobbelte i Norge mens det fortsatt er billig etter Norsk standard. Se forøvrig denne artikkelen hvor vi omtaler Aliexpress.
 • Finn småjobber/ oppdrag på Fiverr.com eller Freelancer.com. Oversetting er alltid ettertraktet, jo flere språk du behersker jo mer flere jobber å velge mellom. Opparbeid deg kredibilitet ved hjelp av karaktersystemet ved alltid å gjøre grundig arbeid.
 • Start ditt eget lille mini bakeri og selg kaker til festlige anledninger. Det trenger ikke nødvendigvis å være så ekstravagant. Tenk på alle de som sliter med tidsklemma som gjerne betaler noen hundrelapper for at du skal lage ei langpanne for dem til skoleavslutningen eller lignende.
 • Start ditt eget hjemmebaserte cateringselskap hvor du spesialiserer deg på å smøre snitter eller andre enkle småretter. Dersom du skal drive det i større omfang enn til venner og kjente bør du rådføre deg med mattilsynet for å holde deg innenfor gjeldende hygiene krav.
 • Tjene penger på MLM (Multi level marketing). Dette er en utskjelt bransje, noe som tildels er fortjent. Bransjen forveksles ofte med ulovlige pyramidespill og i mange tilfeller ligger selskapene helt i grenselandet i forhold til lovligheten. Det store selskapet om dagen er Lyoness hvor du kan skape din egen forretning ved å dele ut gratis fordelskort hvor du får tilbake 0,5 % av all handel hvor kortet benyttes. I tilegg er det en rekke ytterligere provisjonsordninger for viderekomne i systemet. Du kan men trenger ikke å gå inn med penger for å komme i gang med Lyoness, noe som svært sjeldent er tilfelle for MLM selskaper.
 • Bli freelance journalist. Kontakt lokale medier og fagmedier som du har kompetanse innen for å tilby deg å skrive for dem mot honorar.
 • Ha hjemmeundervisning. Dette kan være alt fra å drive litt med leksehjelp for naboungene til språkundervisning i et fremmedspråk du behersker. Så lenge du kan et fag godt er det mulighet for å tilby privatundervisning. Et alternativ er å lage undervisningsvideoer som du legger ut på din egen dertil tilegnende Youtube kanal. Mange tjener gode penger på å lage steg for steg video på hvordan du kan bytte mobilskjerm, fikse forskjellige ting på bilen og lignende.
 • Noen er til og med så gode i spill som poker at de tar sjansen på å slutte i jobben for å bli "profesjonelle" og kun leve av overskuddet i poker.

Et spørsmål som fort melder seg når du begynner å tenke på å jobbe hjemmefra er om du skal begynne forsiktig på siden av eksisterende jobb eller om du skal gå "all in" og si opp jobb/ studier for å satse alt på å jobbe hjemmefra. Svaret er at for de aller fleste er det mest fornuftig å begynne i det forsiktige ved siden av jobb eller studier for å finne ut om dette er noe for deg og for å gjøre deg opp en mening om det er mulig å leve av din forretningside. Husk å undersøke om det er noe i dine ansettelsesvilkår som hindrer deg i å ha inntekt ved siden av din vanlige jobb. Spesielt i lederstillinger og i en del stillinger i offentlig sektor kan dette være problematisk. Undersøk derfor dette først, kanskje noe små tilpasninger er det som skal til for at din biinntekt skal være forenelig med din vanlige jobb.

Copyrighted content. All Rights Reserved.