Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan få sommerjobb?

Det er ikke lett å være ung og ønske seg en sommerjobb for første gang. Mange lurer på hvordan de skal gå frem for å få seg sin første sommerjobb.

Bruk familie, venner og kjente!

Det absolutt beste tipset vi kan gi deg for å få sommerjobb når du fra før av er helt uten erfaring bortsett fra skolegang er det beste tipset vi kan gi deg å benytte ditt nettverkt blant familie og venner. Mange blir overrasket over hvor effektivt dette er. Gi beskjed til dine nærmeste at du er på jakt etter sommerjobb og be dem gi beskjed dersom de kommer over noe. Legg ut en melding på din vegg på Facebook at du er på jakt etter sommerjobb.

 

Dersom du kjenner noen i din nære eller kanskje litt fjernere omgangskrets som driver en bedrift eller har en stilling i en bedrift eller organisasjon hvor du tror det er behov for litt avlastning om sommeren så er det viktig å tørre å spørre dem om sommerjobb.

Når du bruker ditt nettverk til å skaffe deg sommerjobb vil du fort møte på det som mange erfarer i sin yrkeskarriere. Karakterene dine har relativt lite å si, det de fleste er opptatt av er hvor pålitelig du er (har du mye fravær) og ikke minst hvilket rykte du har i deres felles omgangskrets.

Søk hos de store lokale arbeidsgiverne

De aller fleste lokalmiljø har arbeidsplasser som er kjent for å ta inn mange sommervikarer. Dette kan være alt fra kommunen, fabrikker, butikker i alle varianter og fritidsparker som Tusenfryd og Kristiansand Dyrepark dersom du er så heldig å ha en slik park i nærheten. Dette er likevel bare noen eksempler. Mange får napp der de minst ventet det. Hos slike større aktører er det normalt en viktig regel å være klar over, du må være tidlig ute!

Når du søker på slike stillinger vil du igjen møte på noen av livets harde realiteter, nemlig at enkelte med kontaktene i orden glatt går foran i køen. Dette er typisk barn til ledere i bedriftene eller andre nære relasjoner som benytter sitt nettverk til å skaffe seg jobb. Du vil også oppleve at de som har hatt sommerjobb på den aktuelle arbeidsplassen året før, og har gjort en tilfredsstillende jobb, blir prioritert.

Sjekk stillingsannonser og bruk NAV

Dette er et av de mindre effektive metodene men er likevel verdt et forsøk. Følg med i avisen eller på nettsteder som annonserer stillinger og bruk Nav. Ta en telefon til ditt lokale Nav kontor og spør dem ut hvor det er muligheter til å få jobb i ditt nærmiljø. Du har ingenting å tape på å forsøke dette.

Vurder mulighetene for å reise vekk for å få sommerjobb

Hvorfor ikke kombinere din første sommerjobb med litt ekstra livserfaring. Mange opplever at det nærmest ikke er mulig å få sommerjobb i lokalmiljøet sitt. Hvorfor ikke reise til et sted hvor du vet det finnes jobber og samtidig få litt spennende opplevelser og litt feriefølelser. Du har kanskje et familiemedlem som er bosatt på stedet du vurderer som du kan få lov til å bo hos samtidig som dine foreldre kan føle seg komfortable dersom du er under 18 år.

Bare det faktum at du er villig til å flytte på deg om sommeren for å få deg sommerjobb viser en form for initiativ og viljestyrke som er noe de aller fleste arbeidsgivere vet å verdsette. Du skal ikke undervurdere betydningen av slike underliggende faktorer som du kanskje ikke kunne forestilt deg at ville bety noe.

Copyrighted content. All Rights Reserved.