Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan bytte fastlege?

Hvordan går jeg frem for å bytte fastlege?

De er veldig enkelt å bytte fastlege. Du kan enten ringe fastlegetelefonen 810 59500 fra kl 08.00-15.30 eller du kan gå inn på denne linken.

For å finne en ledig fastlege kan du benytte deg av denne tjenesten fra Helfo. Problemet er ofte at de mest erfarne og populære fastlegene ikke har ledige plasser. Dersom du har et ønske om en bestemt fastlege bør du besøke siden jevnlig slik at du kan fange opp dersom disse får ledige plasser og ta disse før andre plukker dem opp.

Det er fornuftig å forhøre seg med familie, venner eller kjente for anbefalinger dersom du ikke vet hvilken fastlege du skal benytte. Alternativt kan det private nettstedet legelisten.no gi deg en pekepinne på hvilke fastleger som er verdt å satse på og hvilke man bør styre unna.

Dersom du lurer på hvem som er din registrerte fastlege henviser vi til denne artikkelen. Husk at du i utgangspunktet kun kan byte fastlege to ganger pr kalenderår. I tillegg kan du bytte ved flytting eller dersom legen slutter. Du er ikke bundet opp til å benytte deg av en lege i din kommune da du kan velge uavhengig av hvilken kommune legen hører til i.

Copyrighted content. All Rights Reserved.