Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan tjene penger på å gjennomføre spørreundersøkelser?

Du har sikkert sett de mange annonsene på internett hvor du tilbys betaling mot å fullføre online spørreundersøkelser. Det hele kan virke litt useriøst og spørsmålet som stiller seg er om dett er en reell mulighet til å skaffe seg en liten nettbasert ekstrainntekt.

Vi har selv sjekket mulighetene for å tjene penger på spørreundersøkelser og konklusjonen er klar. Ja, du kan tjene penger på å gjennomføre spørreundersøkelser, men ikke forvent å tjene mer enn noen hundrelapper i måneden.  I beste fall klarer du å passere tusenlappen på en måned dersom du er registrert på mange plattformer og svarer på alle undersøkelser du blir tilbudt.

Ikke alle aktører er like seriøse

Vær oppmerksom på at dette er en bransje hvor ikke alle aktører er like seriøse, selv om mange av dem også er det. Et godt tips er alltid å foreta noen google søk for å sjekke andres erfaringer med de forskjellige aktørene.

Et problem er at useriøse aktører rett og slett ikke utbetaler penger når du har nådd utbetalingsgrensen. Et mer vanlig problem er at når man nærmer seg utbetalingsgrensen så stopper det plutselig å komme nye undersøkelser. Når det er sagt så finnes det mange seriøse aktøer også, så det er bare å gjøre litt forundersøkelser. Det positive er at det i verste fall kun er litt tid du har kastet bort, men tid er jo som kjent penger.

Eksempler på aktører som tilbyr betalte spørreundersøkelser.

Selv om det er mange aktører som tilbyr spørreundersøkelser, så er det ikke alle som utbetaler provisjon i rene penger. Gavekort og lignende er mye brukt. Dette er langt i fra ideelt, men så lenge det kan velges hos mange aktører, slik som hos YouGov som vi kommenterer under, så trenger det ikke å være så negativt.

Her er noen eksempler på hvor du kan ta betalte spørreundersøkelser:

YouGov. Hos YouGov får du ikke belønning i rene penger, men du tjener poeng som du kan bytte inn i gavekort som du kan benytte i det meste av kjente norske og utenlandske nettbutikker. Nesten like godt som penger med andre ord. YouGov tilbyr gjerne flere spørreundersøkelser daglig og har vært i markedet i mange år.

Mobrog. Mobrog.com er en annen aktører som har vært i bransjen i mange år. Her får du utbetalt penger direkte til din Paypal konto og minstebeløpet er lavt, slik at du hyppig kan ta ut penger. En anerkjent aktør som har vært i bransjen i mange år som tilbyr mange betalte undersøkelser.

Google belønninger for meninger. Dette er en app du finner på Google Play hvor du tilbys betaling i form av kreditt på Google sin "Google Play" butikk hvor du kan benytte kreditten til å kjøpe apper til din Android telefon, og digitale bøker. Dette er spørreundersøkelser som tar veldig liten tid å svare på, men det er veldig sporadisk hvor ofte det kommer nye undersøkelser så det kan ta lang tid å spare opp nevneverdig kreditt. Det er imidlertid ikke noe minstebeløp på hvor mye du kan tjene opp før du benytter det som betaling eller delbetaling ved kjøp i "Google Play".

Ovenstående er bare et lite utvalg av aktører som tilbyr betalte spørreundersøkelser. Hvis du planlegger å tjene nevneverdig med penger på dette så må du registrere deg hos mange aktører. Du finner fort ut hvem som lønner seg mest.

Hva med skatt på betalte spørreundersøkelser?

Inntekter av slike spørreundersøkelser er skattepliktig som all annen alminnelig inntekt.

I Norge kan du imidlertid tjene opp til kr 1000,- fra samme arbeidsgiver i løpet av ett kalenderår uten å skatte av dette. Selv om du ikke har et rent arbeidstakerforhold til firmaene som tilbyr spørreundersøkelser, så kan du legge dette prinsippet til grunn. En ting du kan gjøre er dermed å forholde deg til flest mulig aktører slik at du holder deg under tusenlappen hos hver av disse.

Når det gjelder spørreundersøkelser som ikke betler ut i rene penger, slik som Yougov og Google, så er dette fortsatt skattepliktig inntekt dersom det overstiger kr 1000,- i året. Siden dette ikke er penger som kommer inn på noen konto er det ikke like sporbart for myndighetene, men dersom du skal gjøre ting lovlig så skal dette oppgis til skattemyndighetene.

Copyrighted content. All Rights Reserved.