Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Er det gluten i ris?

Ris er et flott glutenfritt alternativ i ubehandlet form. Du må imidlertid være oppmerksom på at behandling av ris kan føre til at det likevel inneholder gluten eller spor av gluten. Hurtigris er et "risikoprodukt" i så henseende og du bør på slike produkter alltid lese nøye på innholdsfortegnelsen før du spiser dette dersom du ikke tåler gluten og har cøliaki.

Ved kraftig glutenallergi/ cøliaki er det svært viktig at du alltid er oppmerksom på hvor risen er laget etter at den er tatt ut av sin opprinnelige pakning. Dersom den har vært lageret i beholdere eller lignende, typisk Tupperware produkter, så kan disse ha inneholdt rester av gluten før risen ble lagt i disse. Det samme gjelder ved behandling hos mellomledd og fabrikker som har foredlet risen på en eller annen måte, eller rett og slett bare har pakket den om ved hjelp av glutenforurensede maskiner eller beholdere.

Du kan lese mer om glutenfri mat her. Du kan også lese denne tilsvarende artikkelen relatert til temaet hvor det tas opp hvorvidt det er gluten i melis.

Copyrighted content. All Rights Reserved.