Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Velkommen til opplysningskontoret!

Velkommen til opplysningskontoret.com, et nettsted som har som mål og gi deg svar på alle typer dagligdagse spørsmål relatert til problemstillinger du møter i dagliglivet. Det kan være svaret på et så hverdagslig spørsmål som «hvem er min fastlege?» (ja, mange vet faktisk ikke hvem det er) eller det kan være mer av den filosofiske arten som «hvor mange greske guder er det?». Andre lurer rett og slett på om NorgesCasino er trygt eller om poker er lovlig i Norge?

Det vil naturligvis aldri være mulig å gi svar på alle tenkelige spørsmål men vårt mål er å gi deg så mange svar som mulig. Send oss gjerne spørsmål du har og dersom vi har svaret og mener spørsmålet hører hjemme på på nettstedet vil vi gi deg svaret og skrive en artikkel om temaet.  Husk at hos oss er ingen spørsmål for enkle eller for dumme og vi behandler alle henvendelser anonymt. Så det er bare å sende inn spørsmål om det du lurer på.

Når er det skuddår?

Hvordan finner jeg ut at det er skuddår?

Når det er skuddår legges det til en ekstra dag på kalenderen. Dette betyr at de årene det er skuddår er det 29 dager i februar i motsetning til 28 dager de årene det ikke er skuddår. Datoen 29 februar kommer dermed bare hvert fjerde år.

Det er skuddår hvert fjerde år fordi jorden bruker ca 365,2421875 dager på å gå rundt solen. Det er dermed lagt inn et skuddår hvert fjerde år for å kompensere for den siste 0,2421875 dagen. Siden dette tallet ikke er nøyaktig 0,25 så blir det dermed lagt til litt for mye med skuddår hvert fjerde år. Dette kompenseres på sin side igjen ved å droppe skuddår hvert hele hundreår som ikke er delelig med 4.

Det er dermed skuddår ved følgende årstall fremover i 2016, 2020, 2024, 2028 osv frem til 2096. Siden året 2100 ikke er delelig med 4 så er det ikke skuddår i 2100. Dette gjentar seg i 2200 og 2300. I år 2400 derimot er det skuddår da årstallet er delelig med 4 på samme måte som ved årtusenskiftet i år 2000 da det var skuddår.

Copyrighted content. All Rights Reserved.