Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvor kan jeg få tak i billige bildeler?

Det er dyrt å kjøpe originale bildeler hos forhandler eller merkeverksted og jeg ønsker å finne tak i billigere alternativer. Biltema og Skruvat er billige alternativer med har ikke alltid det jeg er ute etter og jeg har hørt at det finnes enda billigere alternativer. Hvor får jeg tak i de billigste bildelene?

Dette er eksempel på et vanlig spørsmål vi får og vi vil derfor dele våre erfaringer.

Til tross for frakt og fortolling så er det normalt billigst å handle bildeler fra andre land i Europa. For tiden er det Autodoc.co.no som har desidert billigst bildeler selv om du må betale frakt og merverdiavgift i tillegg til prisene i nettbutikken deres.

Autodoc er ofte billigere enn å kjøpe brukte deler i Norge.

Vi snakker av egne erfaringer hvor vi i en rekke tilfeller har sammenlignet priser på nye deler fra Autodoc og brukte bildeler i Norge. Selv etter frakt og moms så er nye deler fra Autodoc billigst nesten hver eneste gang.

Hvor lang tid tar det å få bestilte deler fra Autodoc?

Fra du legger inn en bestilling hos Autodoc til du kan hente varene på ditt lokale postkontor eller post i butikk går det normalt mellom 1 til 2 uker. Vår erfaring er at det normalt går raskere å få varer fra Autodoc enn det gjør ifra Skruvat.no.

En til to uker er selvsagt mye dersom du blir stående uten bil i denne perioden. Det er da en avveining mellom å betale mer for delen i Norge eller la bilen stå i påvente av forsendelsen fra Autodoc. Dersom det er typiske slitedeler så er Biltema et godt men fortsatt vesentlig dyrere alternativ for å få delene med en gang.

Er det toll på varer fra Autodoc?

Det er ikke toll på bildeler men som på all annen import så legges det til merverdiavgift på forsendelser med en verdi på over kr 350,-.

Vår erfaring har vært at posten ikke tar sitt eget fortollingsgebyr for behandlingen av pakker fra Autodoc. Vi antar at det er eller har vært en avtale mellom posten og Autodoc hvor dette belastes Autodoc.

På den siste forsendelsen vi fikk fra Autodoc fikk vi imidlertid fortollingsgebyr fra posten på kr 158,- som kom i tillegg til 25 % merverdiavgift. Vi er usikre på om dette er en endring i rutinene mellom posten og Autodoc eller om det var en feil ved denne ene forsendelsen.

Hva koster frakten fra Autodoc?

Autodoc har fast fraktbeløp på kr 220,- på ordre under kr 2300,-. Dersom ordrebeløpet er over kr 2300,- så er frakten gratis. Dette beløpet høres ikke så høyt ut men delene er så billige at du skal faktisk skal bestille ganske mye bildeler for å komme over dette minstebeløpet for å få gratis frakt. Denne beløpsgrensen har vi erfart at justeres innimellom så sjekk status på dette før du legger inn en bestilling.

Vi vil anbefale å forhøre seg med familie og venner om de trenger billige bildeler og i så fall legge inn en felles bestilling for å komme over kr 2300,- i ordresum. Når det er sagt så blir sluttprisen på bildeler fra Autodoc fortsatt veldig lave selv om du velger en lavere ordresum slik at du må betale frakt.

Hvordan er kvaliteten på deler fra Autodoc?

Vareutvalget hos Autodoc er normalt mye større enn hos norske nettbutikker. Dersom du leter etter bremseklosser eller bremseskiver til en populær bil så får du gjerne 20 forskjellige merker å velge mellom i forskjellige prisklasser. Dette er både billigmerker og dyrere kjente merkenavn.  Vi har stort sett gått for de billigste alternativene og har aldri hatt problemer med disse.
Dersom du ønsker originaldeler eller kjente merkenavn så kjøper du bare dette hos Autodoc. Selv om prisen er høyere er den langt lavere enn det du normalt får identisk produkt for i Norge.

Finnes det noen bakside med å handle bildeler hos Autodoc?

Det er noen åpenbare ulemper med Autodoc og det er at de holder til i Tyskland. Dersom du får feil vare eller defekt vare så er det en tungvint prosess å reklamere og returnere.

Det skal imidlertid sies at vi aldri har fått feil vare ifraAutodoc men innimellom får vi et annet merkenavn enn det vi har bestilt men da vi uansett har bestilt det billigste alternativet så har dette ikke blitt opplevd som noen ulempe.

Vår opplevelse er at det er enkelt å finne frem til riktig del og det gis mye utfyllende informasjon i forbindelse med hver enkelt del slik at du kan skille mellom små forskjeller på forskjellige utgaver av samme bilmodell.

Kjøpe billige bildeler på Ebay

Ebay.com er et flott alternativ til Autodoc. Dette gjelder spesielt dersom du skal ha bare noe småtteri som er litt spesielt og vanskelig å få tak i. Det er en rekke selgere som selger både brukte og nye bildeler til en meget rimelig pris på Ebay.

Et tips er å sjekke flere land sine versjoner dersom du ikke finner det du er ute etter på ebay.com. Ebay.co.uk er et eksempel hvor du ofte kan finne bildeler som du ikke finner på ebay.com eller andre steder på internett. Bare ikke glem at de har venstrekjøring i England så enkelte deler passer ikke til norske biler spå grunn av at rattet er på motsatt side. Dette er imidlertid problemer som hører til sjeldenhetene.

Du kan lese mer om å kjøpe bildeler fra Autodoc og Ebay her.

Vurder en delebil

Dersom du har en gammel bil som du til stadighet må fikse på så er det verdt å vurdere å skaffe deg en delebil.
Mange selger biler som det ikke lenger er lønnsomt å fikse på som delebiler i stedet for å sende dem til skraphandleren for vrakpantet. Du får gjerne kjøpt en bil med mye gode deler til kr 3500,- eller kr 4000,-. Du kan da plukke av så mye deler som mulig og deretter sende den til vraking eller du kan ha den stående og plukke deler ved behov.

Ulempen med å bruke brukte deler er at disse allerede gjerne har hatt et langt liv og synger på siste verset selv. Typiske slitedeler er det derfor lite fornuftig å ta fra en delebil mens karosserideler med lite rust, brytere, seter, dynamo, starter, radiator og lignende ofte kan ha lang levetid igjen dersom delebilen er tatt godt vare på.

En delebil kan gjerne være oppgitt fordi motoren har skjært seg og ut ifra bilens alder er det ikke verdt å bruke penger på. I slike tilfeller er gjerne resten av bilen er pen med mye gode deler som kan ha et langt liv foran seg. Dersom delebilen har gode dekk så er dette alene nok til at det er en investering som går i pluss.

Når du føler at du ikke har behov for delebilen lenger eller den står for mye i veien i forhold til nytteverdien så sender du den bare til vraking og får tilbake kr 3000,- av kjøpesummen. Sluttregnstykket viser minimale kostander for mange gode deler.

Copyrighted content. All Rights Reserved.