Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Er det lov å stå på bussen?

Jeg vet at det er påbudt å bruke sele i bussen og at man kan få bot dersom man ikke bruker dette. Her om dagen ble jeg oppfordret til å stå på bussen dersom jeg ville være med da alle setene var opptatt. Dette kan jo umulig være lov sett i sammenheng med at det er påbudt å bruke sele i bussen?

Det er faktisk lov å stå på bussen!

Så dumt det enn høres ut så er det forbudt å sitte i ett buss sete uten å bruke belte mens det er helt lovlig å stå på bussen og være en potensiell statisk kanonkule som venter på å stupe frem gjennom bussen ved en plutselig bråstans.

Dette er jo helt latterlig og har vært tema i en rekke artikler i media de iste årene. Til tross for dette er det fortsatt helt lovlig å stå i bussen mens det er forbudt å sitte uten å bruke sele selv om sistnevnte er langt mindre risikofullt enn å stå uten noe som helst sikring.

Det er også et paradoks at når man sitter i setet er det eventuelt eget valg å ikke bruke setebelte som ekstra sikkerhet. Når man må stå på bussen er dette normalt ikke sitt eget valg men en konsekvens av at bussen er full fordi busselskapet ikke har sørget for tilstrekkelig dekning. Passasjerene står dermed ovenfor to valg, ikke ta bussen eller leke med eget liv.

Copyrighted content. All Rights Reserved.