Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hva koster det å bo i Thailand?

Jeg er trygdet og sliter med å få endene til å møtes i Norge og vurderer derfor å flytte til Thailand for å få en bedre hverdag, både økonomisk og i forhold til klima om vinteren. Hvor mye trenger jeg i måneden for å bo i Thailand?

Thailand er mye billigere enn Norge!

Svaret er enkelt, du får uansett mer for pengene i Thailand enn i Norge så dersom du kan ta med deg hele din inntekt eller trygd fra Norge til Thailand så vil de aller fleste oppleve en økt levestandard og bedre livskvalitet enn de gjør hjemme i Norge. Dersom du imidlertid for eksempel er avhengig av bostøtte hjemme i Norge og vil miste denne ved flytting til utlandet så kan saken muligens stille seg annerledes, men ikke nødvendigvis. Det kan nemlig fortsatt være rimeligere totalt sett å bo i Thailand, for så store er prisforskjellene.

Hvor er det billigst å bo i Thailand?

Phuket halvøyen og Bangkok er de dyreste plassene i Thailand å bo. Byene i nord som Chiang Mai og Chiang Rai er på den andre siden svært billige å bo i og samtidig rike på kulturopplevelser. Mange nordmenn opplever også temperaturen i nord som mer behagelig en den intense tropiske heten i sør Thailand. Pattaya og Hua hin er rimelige alternativer dersom du ønsker å bosette deg med kysten samtidig som du unngår den dyrere Phuket halvøya. Vær imidlertid oppmerksom på at spesielt Pattaya har et enormt tilbud i forhold til uteliv, opplevelser og underholdning som kan påvirke lommeboken dersom du ikke greier å motstå disse fristelsene.

Kostnader du ikke har hjemme i Norge.

Selv om nesten alt er mye billigere i Thailand enn i Norge så må du være oppmerksom på enkelte kostnader du ikke vil ha dersom du blir værende hjemme i Norge. Det første er naturligvis reise mellom Norge og Thailand, de aller fleste ønsker å hjem til Norge i perioder uansett hvor godt de trives i Thailand. Helseforsikring er en annen ting, spesielt dersom du skal være i Thailand utover 2 måneder som er grensen for de fleste tradisjonelle reiseforsikringene. Kostnader i forbindelse med visum, forlengelse av visum og eventuelle "visaruns" (reise en kort tur over grensen for å få nytt turistvisum) er også noe du må ta med i beregningen.

Du kan leve ekstremt billig i Thailand hvis du vil, men det passer de færreste.

Dersom du er den sparsommelige typen som ikke bruker penger unødvendig og samtidig er villig til å tilpasse deg lokal levesett, spise lokale retter og ikke er avhengig av "air condition" om natten så kan du klare deg på særdeles lite penger i Thailand. Dersom du finner en nøktern leilighet så trenger denne ikke å koste mer enn tusenlapp eller to i måneden i en by som Chiang Mai. Dersom du legger på en tusenlapp til så kan du få en veldig grei og enkel leilighet med nær vestlig standard. Mat og transport koster en brøkdel av hva det koster i Norge og tilbudet av mat på gaten i Thailandske byer er enormt og koster fra kr 15,- pr måltid. Du trenger ikke å lage mat selv dersom du ikke ønsker det, du kan spise like rimelig ute dersom du unngår de dyreste restaurantene.

Dersom du klarer å leve en nøktern livsstil så trenger du ikke mer enn rundt kr 6000,- pr måned til å dekke hverdagslige utgifter i Thailand som husleie, mat og transport og lignende. De fleste som reiser til Thailand ønsker nok å oppleve en del og noe av formålet er å få en bedre hverdag enn de har hjemme i Norge. Et månedlig budsjett på kr 12000,- og oppover er nok derfor å foretrekke for de fleste, men det har jo de aller fleste som er pensjonister eller uføretrygdet allerede.

Du kan lese mer om å flytte til lavkostland i denne artikkelen på økonomihjelpen.com.

Copyrighted content. All Rights Reserved.