Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvor høye er rentene på billige forbrukslån?

Hvilket rentetilbud du får på ditt billige forbrukslån, avhenger av din økonomiske situasjon, og betingelsene blir bestemt etter at en kredittsjekk av deg er gjennomført av banken.

Flere banker, blant annet DNB.no, kan tilby renter så lavt som mellom 5% og 10% i effektiv rente, dette er veldig lavt i forhold til at noen forbrukslån kan komme med renter på opp mot 40%. Når det er sagt så vil rentene alltid fastsettes individuelt av banken som du søker hos.

Disse kriteriene må du møte for å sikre deg et billig forbrukslån

Skal du klare å få en godkjent søknad om forbrukslån, og få lånet så billig som mulig, er du nødt til å oppfylle enkelte kriterier. Selv om bankene alltid vurderer søknadene de får individuelt, finnes det noen felles kriterier man må oppfylle:

  • Du må vise til fast inntekt
  • Nedre aldersgrense er 18 år, men de fleste banker krever en høyere aldersgrense
  • Søknaden din blir neste alltid avslått dersom du har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker, men det finnes likevel enkelte unntak
  • Dersom du ikke er folkeregistrert i Norge, og har en norsk bankkonto vil du ikke få lån

Hvordan finner jeg beste forbrukslån?

Det finnes veldig banker som tilbyr forbrukslån i dag, derfor kan det være veldig vanskelig å finne beste forbrukslån på det norske markedet. For å søke om beste forbrukslån er det derfor viktig at du har en så god oversikt som mulig over alle banker som tilbyr denne låneformen i Norge.

Den beste måten å få en slik oversikt på, er å sjekke en sammenligningsside for forbrukslån.

Slik får du billigste forbrukslån

Det finnes flere faktorer som påvirker renten du får på forbrukslånet ditt. Skal du finne billige forbrukslån er det helt avgjørende at du sammenligner alle forbrukslån på markedet. Renten du får avhenger av kredittverdigheten du har.

Desto bedre privatøkonomi du kan vise til, jo mindre risiko blir det for banken, og lavere rente kan du få.

Vet du at du ikke kan vise til den beste økonomiske situasjonen nå, så bør du rydde opp i økonomien før du søker om forbrukslån. Da kan du for eksempel kvitte deg med eventuelle smålån og kredittkortgjeld. Ta en titt på mulighetene for å skaffe seg enda en inntektspost. Jo bedre økonomien din er, jo større sjanse har du for å finne de billigste forbrukslånene.

Copyrighted content. All Rights Reserved.