Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hva betyr det å drodle?

Du har kanskje hørt ordet «drodle» eller «å drodle» men har ikke helt fanget opp hva meningen med ordet er. Kanskje har du forstått at det har noe med skriving eller tegning å gjøre, men uten å vite mer. Så hva betyr det egentlig å drodle?

Drodling på norsk stammer fra det engelske ordet «doodle» som beskriver det å lage en krusedull. Å drodle betyr med andre ord å tegne små kruseduller eller andre mer eller mindre ubetydelige småtegninger, typisk mens man egentlig holder på med noe annet.

Du har sikkert gjort dette selv når du gikk på skolen eller sitter i møter. Mens du følger med på hva som skjer og blir sagt, så sitter du å små kludrer med en blyant eller penn og lager små mønstre og kruseduller på et papir, mens du delvis følger med og delvis sitter og smådrømmer. Når du gikk på skolen gjorde du kanskje dette i en skoledagbok eller litt ulovlig i skoleboken som skulle gå i arv til neste kull.

Det varierer stort hva forskjellige mennesker tegner når de drodler. Enkelte tegner små mer eller mindre intetsigende mønstre, men hos andre er det mer omfattende og spesifikke tegninger.

Drodling er et noe vidt begrep så mange ser på det som en større del enn det å bare tegne noen kruseduller og ser på det mer som en kunstform. Det finnes faktisk egne nettsider og Youtube kanaler om drodling og de beste Youtube kanalene finner du ved å søke på engelsk etter «doodle art».

Det er flere som forsøker å tyde drodling og hva det sier om drodleren som person. På det norske alternative nettstedet magi.no finner du en flott artikkel hvor de har forsøkt å tolke forskjellige typer drodling, uten at vi vil anbefale deg å legge for mye i dette.

Så neste gang du tar deg selv i å sitte å små kludre mens du sitter på skolen, i et møte, i en telefonsamtale eller lignende, så er du ikke alene om dette. Det er faktisk en greie som har fått eget navn og er noe mange er opptatt av.

Copyrighted content. All Rights Reserved.