Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Kredittkort

kredittkort

Når er det sesongstart i Premier League?

Sesongstart i engelsk fotball – de største oppgjørene

Midt i august er det sesongpremiere i Premier League. Det engelske fotballpublikummet venter spent på nye dramatiske oppgjør, men hvor finner vi egentlig sesongstartens største oppgjør i Englands øverste divisjon?

Den engelske ligastarten er alltid interessant uansett hvem som møter hvem. Vi har likevel tatt en kikk på de tre åpningsrundene og funnet frem til et knippe høyinteressante oppgjør som bør by på dramatikk og underholdning, også for det norske fotballpublikummet. Kanskje blir det foran TV-en hjemme i godstolen, eller kanskje har du noen feriedager til overs som du kan bruke på en opplevelsesrik fotballreise til ball-øya.

Nedenfor kan du se våre forslag til de mest interessante oppgjørene:

Manchester United - Chelsea, 11. august 2019 kl. 17.30

For nordmenn er dette det mest interessante oppgjøret i sesongstarten. Manchester United serieåpner hjemme på mektige Old Trafford i Ole Gunnar Solskjærs første hele sesong som manager i United. Etter Solskjærs drømmeåpning på managerkarrieren i Manchester i forrige sesong ble sesongavslutningen av den mindre vellykkede sorten, og mange har allerede ytret kritikk av nordmannen. Det er allerede sådd tvil om hvor lenge Solskjær rekker å bli sittende i sjefsstolen på Old Trafford, og hvis motgangen fra sesongavslutningen i fjor også fortsetter inn i den nye sesongen blir det spennende å se hvor lang snor Solskjær har.

Et Chelsea med Frank Lampard som ny manager på hjemmebane i sesongpremieren er ikke det aller enkleste, og Solskjær kan hurtig komme under massivt press hvis ikke poengene raskt står på kontoen på Old Trafford. Også i Chelsea har bølgene gått høyt. Maurizio Sarri var ikke like populær hos alle og italieneren fikk ikke mer enn ett år i London-klubben. Om Frank Lampard har fått ro på troppene gjenstår å se, og Manchester United ligger hakket foran med 2,10 i odds mot Chelsea sine 3,25 når lagene møter hverandre for første gang denne sesongen.

Dersom vi skuler mot oddsen kan du hos bet365 i skrivende stund få 26 ganger pengene på både Manchester United og Chelsea som vinner av Premier League 2019/2020 og du får 2,10 i odds på at Solskjær klarer å lede United tilbake i topp-4.

Kilde: Pixabay

Manchester City - Tottenham, 17. august 2019 kl. 18.30

Dersom du ikke har muligheten til å reise til Manchester i Premier Leagues åpningshelg får du en ny mulighet helgen etter. Da venter et nytt storoppgjør i Manchester, men denne gang på Ethiad Stadium. Her tar tittelforsvarerne fra Manchester City imot Tottenham, et Spurs-lag som til tross for en forsiktigere innkjøpspolitikk enn sine argeste rivaler har ambisjoner om å blande seg inn i tittelkampen.

Hvem husker ikke det dramatiske returoppgjøret i Champions League-kvartfinalen forrige sesong hvor Tottenham avanserte etter et fartsfylt og intens oppgjør, men også på grunn av en dramatisk VAR-avgjørelse på tampen av oppgjøret. I år er VAR fast innslag på alle Premier League-kamper, så kanskje er det duket for ny dramatikk når de to lagene møtes til ettermiddagskamp lørdag den 17. august.

Liverpool - Arsenal, 24. august 2019 kl. 18.30

Etter to giga-kamper i Manchester i Premier Leagues to innledende spillerunder kommer storoppgjøret i den tredje runden litt lenger vest, nemlig i Liverpool. Her møter Jürgen Klopps mannskap Unai Emery og Arsenal, et oppgjør som historisk sett byr på både underholdning og dramatikk.

Liverpool var med å kjempe om ligagullet helt inn i fjor og er garantert ikke fornøyd med en ny andreplass. Etter forrige sesongs Champions League-triumf vil en Premier League-tittelvære kronen på verket for Klopp og The Reds.

Arsenal var en skuffelse i fjorårssesongen, og særlig på bortebane var The Gunners´ prestasjoner til tider pinlige. Nå har Unai Emery fått en hel sesong på å implementere sin spillestil, og det må derfor være lov til å ha større forventninger til Arsenal denne sesongen. Dette er et oppgjør det lukter svidd av.

Vi gleder oss enormt til Premier League-sesongen går i gang om ikke lenge. Vi håper du også får store opplevelser, enten foran (stor)skjermer eller hvis du er blant de heldige som får lov til å oppleve engelsk fotball på nært hold.

Copyrighted content. All Rights Reserved.