Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hva er kryptovaluta og bør du kjøpe det?

Kryptovaluta er, enkelt fortalt, digital valuta. Valutaen er kryptert og desentralisert. Det vil si at hver valutaenhet og hver transaksjon er godt skjult fordi den er kryptert. Samtidig er hver transaksjon irreversibel.

Slik er det fordi systemet for kryptovaluta benytter seg av teknologi bestående av blokkjeder. Disse kjedene sender ut signaler til noder kontinuerlig og kontrollerer dermed hver eneste transaksjon.

At den er desentralisert betyr rett og slett at det ikke finnes en sentral bank for valutaen. I stedet er kontrollen spredt. For at det skulle være mulig å spre kontrollen var det nødvendig med blokkjedeteknologi.

Fordi teknologien som brukes for kryptovaluta er såpass avansert betyr det at det vil være helt trygt å gjennomføre transaksjoner med de ulike typene krytpovaluta. Du kan alltid være trygg på at informasjonen som sendes gjennom en transaksjon lagres trygt og oppbevares forsvarlig.

Men vil det egentlig lønne seg å kjøpe kryptovaluta? Vil det være en god eller unødvendig investering? La oss ta en nærmere titt på nettopp det.

Det finnes både fordeler og ulemper med å kjøpe kryptovaluta, som det vil være med alt annet også. Det har vært mange solskinnshistorier om folk som har blitt millionærer på kryptovaluta fordi de kjøpte dette for mange år siden, og fordi valutaen har steget i verdi siden den gang.

Det du bør tenke på før du går i gang med å kjøpe er at selv om det kan gi store gevinster, kan det også gi store tap. Det er altså høy risiko knyttet til handel av kryptovaluta.

Du er ikke garantert å bli millionær selv om du investerer i kryptovaluta. På kort tid kan verdien falle kraftig, noe du bør være veldig obs på. Det gjelder å følge med på markedet, og kjøpe og selge til riktig tid.

Samtidig er det lurt å tenke over at det ikke finnes noe sikkerhetsnett dersom noe skulle galt. Bortsett fra at systemet er godt sikret med avansert teknologi, vil det ikke være noen som kan erstatte tapene dersom du skulle bli svindlet. Men samtidig er det svært vanskelig å trenge seg inn i systemet for svindlerne. Ingen har så langt klart det.

Mange eksperter stiller også spørsmålstegn ved fremtiden til slik valuta. Det er på ingen måte helt sikkert at valutaen vil bestå, noe som gjør store og langsiktige investeringer risikable.

Dersom du vurderer å investere i kryptovaluta bør du tenke nøye over disse tingene før du gjennomfører kjøpet. Det finnes også andre måter å prøve å tjene penger på nettet, for eksempel gjennom siden https://www.storspiller.com/. Her kan også pengene komme raskere enn ved investering i kryptovaluta.

Det er vanskelig å gi et klart svar på om det vil lønne seg å kjøpe kryptovaluta, men dersom du ikke er redd for å ta en sjanse, kan det gi gode gevinster. Bli kjent med markedet på forhånd og finn ut hvilken type kryptovaluta det lønner seg å kjøpe.

Copyrighted content. All Rights Reserved.