Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan kommer man i gang med å investere?

Det er mange som stiller seg selv dette spørsmålet for tiden. Og det er det god grunn til. For helt siden begynnelsen av pandemien har vi sett en stor utvikling innenfor ikke bare hvor mange som velger å investere, men også i forhold til hvem som investerer. Og alle disse nye gruppene av investorer, har gjort at man har kunnet lese mye mer om aksjer og investeringer i media enn noensinne før - noe som igjen har gjort enda flere nysgjerrige. Så her får du svaret.

Det er lett å komme i gang med å investere! Hvis du ønsker å dykke litt dypere i nettopp disse tingene, så les mer her. Aksjeskole er en av de sidene der man virkelig kan finne mye kunnskap, og kan være et veldig fint sted å begynne, fordi man rett og slett kan få en skikkelig dyptgående introduksjon innenfor alle de forskjellige aspektene av å investere. Men hvis man bar vil vite helt kort hva det er man skal gjøre for å komme i gang, så les med her nå!

Enkle trinn for å gjøre din første investering

Det å komme i gang med å investere krever ikke så mye som man tror, og det er både enklere og raskere å komme i gang med enn det mange frykter. Fordi for mange er det denne tanken som holder dem fra å investere, noe som er synd når det faktisk er så enkelt!

  • Velg hvilken plattform du vil bruke. Her burde du fokusere på ting som sikkerhet, hvilke aksjer de tilbyr og ikke minst hvilke funksjoner plattformen har. Alt dette kan nemlig hjelpe deg godt på vei til å få suksess med investeringene dine.
  • Sett deg inn i de selskapene du ønsker å investere i. Dette er helt essensielt for å kunne vite om det er et godt valg du tar, og om det passer inn med strategien din. Når du investerer tar du nemlig del i bedriften, så det å vite hva du investerer i er viktig.
  • Finn ut hvilken type investor du er. Har du høy eller lav toleranse for risiko? Liker du å være veldig på, eller liker du å være litt mer tilbakelent i forhold til investeringene dine. Dette er viktig å vite, sånn at du enklere kan ta gode valg for deg selv underveis i prosessen.
  • Finn ut av om du vil investere på kort eller lang sikt.

Når du har gjort dette er du klar!

  • Opprett en konto på plattformen du har valgt
  • Finn den aksjen du vil investere i
  • Velg hvor mye du vil investere
  • Kjøp!
  • (og hold øye med investeringen din uten å bli alt for revet med i verken oppturer eller nedturer, særlig hvis du investerer på lang sikt.)

Copyrighted content. All Rights Reserved.