Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan fungerer odds og tipping?

Tipping er en hobby, jobb, eller bare et tidsfordriv. Det varierer på hvem man spør. Noen tipper bare nå og da på sitt favoritt lag mens andre tipper på flere kamper samtidig. Sistnevnte kan være krevende, men man hører likevel historier om folk og kanskje sine nærmeste venner om at de har vunnet utrolige summer ved å gjøre gode vurderinger når de tipper på odds. Denne teksten vil beskrive hvordan tippeselskapene setter odds og hvordan man kan vinne.

Hva er odds?

Odds er det man tipper på, altså det man velger å sette sin innsats på. Det vanligste er å tippe på forskjellige sportskamper eller andre idrettsgrener. I tillegg til sport finnes det mange andre ting man kan tippe på som politiske valgkamper og TV-show hvor det kåres en vinner, som for eksempel på Farmen. Oddsen bestemmer hva man eventuelt vil vinne i penger. Det beregnes slik at innsatsen ganges med oddsen og så får man gevinsten, om man har tippet på det utfallet som viser seg å være riktig.

Hvordan setter tippeselskapet oddsen?

Oddsen settes basert på sannsynligheten for at det utfallet vil skje. For eksempel om det er en kamp mellom to fotballag hvor det ene fotballaget er utrolig mye bedre enn det andre, vil det laget med størst sannsynlighet for å vinne ha lavest odds.

De utfallene som er mindre sannsynlig vil ha høyere odds som gir en større risk, men samtidig større utbetaling. Man satser da mere og får en høyere potensiell gevinst ved å tippe på det utfallet som er minst sannsynlig, altså har høyest odds. Et godt eksempel på dette er når Island overrasket alle sammen og vant mot England i 2016. Alle beregninger pekte mot at England ville ta med seieren hjem og sannsynligheten for at Island ville vinne var lav, oddsen var dermed veldig høy.

Hvordan vinner man?

Man vinner rett og slett ved å tippe på det utfallet som viser seg å være riktig. Det er så klart ikke alltid lett å vite hvem som går av med seieren og man må derfor vite en del om sporten som spilles og de som deltar i kampen eller konkurransen. Det er også lurt å se etter de oddsene som er høyest. En annen måte å få høye odds er å spille mulitspill. Det er en type spill der man lager en oddskupong, hvor man tipper på at flere forskjellige utfall vil skje, og oddsen blir derfor ganget med hverandre som gjør at potensiell gevinst vil være høyere. Mr.Green er et av de tippeselskapene som tilbyr mulitspill. For å finne mer informasjon om tipping på mulitspill kan man besøke deres odds-side.

Kan oddsen endre seg?

Oddsen kan endre seg fra dag til dag. Dette gjør også tipping mere spennende. Om man tipper på langtids odds kan det skje ting som vil påvirke oddsen som gjør at den endres. Tipper man live odds vil den hele tiden endre seg siden spillet er i gang og spilles live mens man tipper.

Copyrighted content. All Rights Reserved.