Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan få drømmejobben?

Går du med en drøm om å gjøre noe helt annet enn det du i dag driver med? Men kanskje du er usikker på hvordan du skal få det til? Eller kanskje du til og med tenker at det ikke er mulig?

Jo - det er faktisk mulig! Det er like mulig som at du kan vinne penger på https://no.bingo.com/livecasino. Vi nordmenn er så heldige som har alle muligheter til å drive med akkurat det vi selv har lyst til. Og selv om veien til drømmejobben kanskje er lang, vil det i all mulig grad være noe du kan få til. Her får du tips og råd til hvordan du kan få drømmejobben.

Det første du må gjøre er å se for deg i klare trekk hva som faktisk er drømmejobben. Forsøk å være så spesifikk som mulig når du lager deg en forestilling i hodet. Tenk også ut potensielle arbeidsgivere, beliggenheten for jobben, kolleger osv.

Det er viktig at du finner noe du virkelig brenner for. Å gå etter interesser vil være en stor fordel. Dersom det er noe du er spesielt interessert i, vil det bli enklere for deg å finne en jobb innenfor dette som du virkelig vil trives med.

Deretter er du nødt til å gjøre et grundig forarbeid. Finn ut hva som kreves for at du skal få akkurat denne jobben. Hvilke krav stilles det til utdanning, kurs eller erfaring? Finn ut alt du må vite og se deretter på hvilke muligheter du har til å oppfylle disse kravene.

Det er fort gjort å havne i en negativ spiral og tenke at man ikke duger til dette eller at man ikke skal få det til. Men dersom det er noe du virkelig vil, kan du få til alt. Det kan være lurt å fortelle det til noen, slik at du har sagt det høyt og deretter har satt i gang en prosess. En prosess som du er nødt til å gå 100% inn for, dersom du vil lykkes.

Når du setter i gang prosessen og har funnet ut hvilke krav som stilles, bør du finne ut hvordan du ligger an i forhold til disse kravene. Dersom du allerede sitter på kunnskapen og erfaringen som kreves, gjelder det å lage en skreddersydd CV som fremhever hvorfor du er rett kandidat.

Hvis du ikke oppfyller de formelle kravene, kan det likevel være verdt et forsøk å søke. Ofte er det personlige egenskaper og relevant erfaring som avgjør om man får en jobb eller ikke. Det er viktig at du legger vekt på hvilken erfaring du har fra tidligere arbeid som har overføringsverdi til den aktuelle stillingen.

Det som er ditt viktigste kort på hånden blir altså din erfaring og personlige egnethet. Du må hele tiden snakke opp deg selv, både når du tenker at du ikke er god nok og når du skriver CV og søknad. Slik vil du får drømmejobben.

Copyrighted content. All Rights Reserved.