Du spør, vi svarer!

Søk i artikler

Hvordan oppbevarer jeg blåbær?

Ferske blåbær har kort brukstid for de forringes i løpet av et døgns tid. Brukstiden kan forlenges ved oppbevaring kjølig i kjøleskapet eller lignende slik at de holde seg friske i noen dager. Dersom du skal oppbevare blåbær med tanke på å spise disse utover høsten og vinteren så må det andre tiltak til. I følge nettstedet blåbær.net er blåbær godt egnet både til frysing, sylting og safting. Tørking er også et alternativ men det er nok mindre kultur for dette i Norge.

Blåbær kan fint fryses som de er, uten sukring. Du bør imidlertid rense og vaske dem først. Blåbær.net anbefaler å tørke bærene før du legger dem sammen til frysing slik at de ikke fryser sammen til en stor klump under frysing. Viktigheten av dette er selvsagt avhengig av hva du har tenkt å bruke blåbærene til den dagen du tar dem ut av fryseren igjen.

Safting og sylting av blåbær

I Norge har vi lang tradisjon for sylting og safting, både av blåbær og andre bær og frukter. Sylting og safting er også et tema som er godt dekket av blåbær.net på denne siden. Husk å kjøpe inn rikelig med sukker før du begynner arbeidet med sylting eller safting.

Når er blåbærsesongen?

Blåbærsesongen varierer en god del avhengig av hvor i landet du befinner deg. I lavlandet i Sør Norge kan du finne modne blåbær allerede i slutten av juli dersom det har vært en varm og passe fuktig sommer. Blåbærsesongen varer i ca en måned etter at de første bærene begynte å modne. Den normale blåbærsesongen i de fleste deler av landet er i august og begynnelsen av september. Utenom været på våren og sommeren er det avgjørende hvor høyt over havet og hvor langt nord i landet du skal plukke blåbær. Jo høyere og/ eller lengre nord jo senere begynner blåbærsesongen.

 

 

 

Copyrighted content. All Rights Reserved.